Ne-am straduit sa avem in vedere toate intrebarile pe care clientii le adreseaza in mod frecvent. Daca aveti neclaritati va rugam nu ezitati sa sunati, sau sa ne trimiteti un e-mail. Va vom raspunde cu placere.
Este investigatia confidentiala?
Exceptand situatiile prevazute de lege, este 100% confidentiala. Noi respectam intimitatea si confidentialitatea, clientul si dispozitiile legale in acest sens. Exceptiile de la principiul confidentialitatii sunt urmatoarele:
art.3, alin.2, din Legea nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular in care se arata: datele si informatiile obtinute de detectivul particular pot fi comunicate la cerere, potrivit legii, numai instantelor judecatoresti si Ministerului Public, daca acestea sunt utile pentru aflarea adevarului in cauzele penale;
art 15, pct.c, din aceeasi lege, in care se arata: in organizarea si desfasurarea activitatii, detectivii particulari au obligatia sa comunice datele si informatiile solicitate de procuror sau de instanta de judecata;
art 15, pct. d, potrivit caruia: detectivul particular are obligatia, in cazurile in care constata ca informatiile obtinute vizeaza siguranta nationala, sa sesizeze de indata autoritatile cu atributii in domeniu;
in art. 79 din Codul de procedura penala se arata: persoana obligata a pastra secretul profesional nu poate face relatari cu privire la faptele si imprejurarile de care a luat cunostinta in exercitiul profesiei fara incuviintarea persoanei sau a unitatii fata de care este obligata a pastra secretul
Astfel, avem obligatia morala si legala de a pastra secretul profesional cu privire la datele si informatiile obtinute in exercitarea profesiei, orice incalcare a acestor prevederi atrag dupa sine raspunderea personala.
Credeti ca am nevoie de serviciile dumneavoastra?
In primul rand multe din problemele dumneavoastra avand o conotatie valorica si morala, raman in mod inevitabil undeva la periferia structurilor politiensti si nu din rea vointa ci din lipsa de resurse umane. Exemplele sunt nenumarate, de pilda persoanele dragi disparute de la domiciliu, resedinta sau alte locuri unde se aflau. Dumneavoastra apelati la organele de politie incredintandu-le lor sperantele dumneavoastra. Un detectiv particular constituie o resursa suplimentara care se poate ocupa exclusiv de problema dumneavoastra. Sau poate doriti sa aflati daca partenerul de viata va este fidel, sau sa cunoasteti mai multe informatii despre viitorul ginere sau viitoarea nora. Avem experienta necesara pentru a rezolva un caz oricat de dificil ar putea fi. In plus doriti ca problemele dumneavoastra sa ramana confidentiale, sa nu fie inregistrate in evidente, sa fie “sterse din memorie” dupa solutionare, ceea ce nu se poate intampla daca acestea fac obiectul preocuparilor organelor de politie unde se actioneaza pe baza unei plangeri sau unei sesizari prealabile. Intr-o societate ultratehnologizata in care detinerea controlului presupune obtinerea informatiei, utilizare serviciilor detectivilor pariculari reprezinta o cerinta obligatorie.
Cat costa?
Informatiile despre onorarii le gasiti in sectiunea Home. Acestea se pot majora astfel: ptr sporul de noapte (21.00-06.00), sporul de weekend si sporul de deplasare in afara localitatii Constanta cu 25%, respectiv cu 50% ptr sporul de sarbatori legale. Aparent anumite spete au aceleasi date in continut, masurile intreprinse si mijloacele folosite pentru a ajunge la rezultat sunt in parte sau total diferite. Fiecare caz are particularitatile sale si trebuie abordat in mod individual. In functie de complexitatea investigatiei, de suportul uman si logistic folosit, se stabileste de catre INVESTIGATII PRIVATE (in urma unei evaluari amanuntite) impreuna cu beneficiarul, perioada in care actiunea are loc, precum si costurile aferente. Totul se stipuleaza in contract inainte de inceperea procesului investigativ.
Cum platesc?
Modalitatile de plata se vor face conform contractului semnat intre parti. Se va plati cu OP in conturile societatii, inainte de inceperea procesului investigativ, in momentul semnarii contractului de catre parti. Noi va vom elibera factura si chitanta.
Cat timp este necesar pentru rezolvarea unui caz?
Experienta acumulata ne permite sa ducem la bun sfarsit un caz intr-un timp cat mai scurt, suntem operativi. Dar este evident ca perioada investigativa depinde si de complexitatea procesului investigativ. Vom avea in vedere clauzele stipulate in conventia scrisa intre noi si dumneavostra. Tinem cont si de perimarea in timp a valorii datelor si informatiilor obtinute in procesul investigativ. Informatiile au valoare atat timp cat pot fi exploatate. Si nu in ultimul rand tinem cont de costurile materiale impuse de procesul investigativ.
Cat de autentice sunt informatiile?
Rezultatele obtinute in procesul de investigatie sunt autentice, vor fi sustinute cu dovezile necesare (poze, film, inscrisuri, etc.), in functie de diversitatea pe care clientul le doreste. Pentru a inlatura orice fel de incertitudini privind veridicitatea informatiilor, le verificam inainte de a fi preluate si valorificate. Analizam minutios informatiile obtinute, comparam datele din mai multe surse credibile pe care le evaluam. Concluzionand, va prezentam informatia in timp util pentru a va permite sa luati masurile ce se impun!
Cine va avea acces la aceste informatii?
Raporturile dintre noi si dumneavostra sunt statuate pe principiile respectarii personalitatii celor in cauza, aflarii adevarului, respectarii intimitatii, confidentialitatii si secretului profesional, al calitatii serviciilor prestate, al impartialitatii si obiectivitatii. Rezultatele activitatii investigative vor fi destinate in exclusivitate dumneavoastra, care sunteti beneficiarii serviciilor noastre.
Se va incheia un contract intre parti?
Acest contract de prestari servicii reprezinta baza legala a procesului investigativ, fara semnarea lui de catre parti, procesul investigativ nu va avea loc. Conform Legii 329/2003, incheierea conventiei scrise intre detectivul particular si client este o cerinta obligatorie. Pentru respectarea conditiilor de forma si fond in contract vor fi inserate datele de identificare ale partilor, obiectul conventiei in care se arata succint scopul urmarit prin activitatea investigativa, obligatiile partilor, conditii de plata, termenul de intocmire si predare a raportului investigativ, clauze adiacente conform intelegerii dintre parti.
Cand voi primii nota de investigatii?
Nota de investigatii reprezinta documentul sinteza care se redacteaza la finalizarea procesului investigativ si in care se consemneaza foarte clar si concis, conform realitatii, datele si informatiile obtinute de catre noi prin metodele si mijoacele specifice, de natura a satisface cerintele dumneavoastra inserate in contract. Redactarea notei de investigatii si inmanarea acesteia dumneavoastra, va conduce la stingerea obligatiilor asumate de catre noi prin conventia scrisa. Alaturi de raportul investigativ va vom atasa si un suport magnetic cu imagini sau filme din timpul procesului investigativ. Vom intocmi si vom preda beneficiarului nota de investigatii in cel mult 72 de ore de la incheierea procesului investigativ.